Πώς να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου για ένα μοντέρνο σαλόνι

Back
14.09.2022

Το σαλόνι αποτελεί το κέντρο του σπιτιού, εκεί που περνάμε χαλαρωτικές στιγμές και υποδεχόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι θέλουμε να το διαμορφώσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτυπώνει την προσωπικότητά μας, να είναι φιλόξενο και να έχει διαχρονικό χαρακτήρα.

 

Τα πλακάκια δαπέδου παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αισθητική του καθιστικού και με τις σύγχρονες επιφάνειες σε απόδοση μαρμάρου, πέτρας και ξύλου, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν εκλεπτυσμένο χώρο με άγγιγμα κομψότητας.

Παρακάτω θα δείτε πώς ακριβώς μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου που να ανταποκρίνονται στις αισθητικές απαιτήσεις ενός μοντέρνου σαλονιού.

Χρώμα

Για να αποκτήσει ένας χώρος την κατάλληλη ατμόσφαιρα, η επιλογή των σωστών χρωμάτων είναι κομβικής σημασίας. Το χρώμα του δαπέδου σε ένα μοντέρνο σαλόνι καλό είναι να κινηθεί σε ουδέτερες αποχρώσεις και να αποφύγετε όσο μπορείτε τα έντονα χρώματα που θα σας κουράσουν με την πάροδο του χρόνου. Το μπεζ, το γκρι και το ανθρακί είναι από τις καλύτερες επιλογές. Ο τόνος της απόχρωσης εξαρτάται  μεταξύ άλλων, από το μέγεθος του ίδιου του σαλονιού.

Τύπος πλακιδίου

Τα πλακάκια δαπέδου βγαίνουν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους. Το τι τύπο θα διαλέξετε έχει να κάνει με την συνολική αισθητική που επιθυμείτε να δώσετε στον χώρο σας.

Τα πλακάκια δαπέδου τύπου ξύλου προσφέρουν τη θαλπωρή του ξύλου, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στην υγρασία και τις γρατζουνιές σε σχέση με το αληθινό ξύλο, ενώ επιπλέον καθαρίζονται και ευκολότερα. Άριστη επιλογή για ένα μοντέρνο σαλόνι είναι και τα πλακάκια τύπου τσιμέντο ή πέτρα, τα οποία δίνουν ένα industrial look στον χώρο.

Μέγεθος

Τα πλακάκια δαπέδου βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Η κεντρική ιδέα είναι ότι όσο πιο ευρύχωρο θέλετε να φαίνεται το σαλόνι σας, τόσο μεγαλύτερο πλακάκι πρέπει να επιλέξετε. Έτσι, θα υπάρχουν λιγότεροι αρμοί, απλοποιώντας τον χώρο.

Σε ένα μοντέρνο σαλόνι επιλέγονται μεσαία ή μεγάλα πλακάκια δαπέδου, αφού στόχος είναι ένα minimal αισθητικό αποτέλεσμα. Τα πλακάκια της επιλεγμένης συλλογής μας ξεκινάνε από τη μέγιστη διάσταση 162x324cm

Ανακαλύψτε τα πλακάκια δαπέδου της Biente σε διάφορα μεγέθη, τύπους και χρώματα.

Πώς να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου για ένα μοντέρνο σαλόνι
Share
Επικοινωνία

Gallery

Διαβάστε περισσότερα

22.02.2024

Αναβαθμίστε τον γαστρονομικό σας χώρο: μοντέρνες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας

17.02.2024

4 μοναδικές συλλογές concept με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

08.02.2024

Μεγιστοποίηση μικρών χώρων κουζίνας: Συμβουλές για το σχεδιασμό μιας συμπαγούς κουζίνας με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

14.09.2022

Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

14.09.2022

Έπιπλα κουζίνας υψηλής αισθητικής. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Συμβουλευτείτε το design team της Biente.

Επικοινωνία