Έπιπλα κουζίνας: Ιδέες για μια μικρή κουζίνα

Back
14.09.2022

Παρά το γεγονός ότι τα μικρά σπίτια μπορούν να είναι πολύ γοητευτικά συνήθως υστερούν σε χώρο για την κουζίνα. Υπάρχουν όμως λύσεις που θα μεγιστοποιήσουν τις λύσεις αποθήκευσης που προσφέρει μια μικρή κουζίνα καθώς επίσης τη λειτουργικότητα και την αισθητική της.

 

Μια μικρή κουζίνα απαιτεί να γίνουμε ακόμα πιο δημιουργικοί με το χώρο μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε γαστρονομική ανάγκη ικανοποιείται. Εάν θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας και να ξεκινήσετε από το μηδέν ή απλώς να ανανεώσετε τον υπάρχοντα χώρο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω tips!

Η σωστή διαρρύθμιση

Ακόμα και ο πιο μικρός χώρος μπορεί με τη σωστή διαρρύθμιση να γίνει απόλυτα λειτουργικός. Αυτό ακριβώς ισχύει και στις κουζίνες και είναι το κύριο σημείο που δίνουμε έμφαση.  Όλα έχουν να κάνουν με τη διάταξη του χώρου σας, είτε η κουζίνα σας περιορίζεται σε έναν ενιαίο τοίχο, σε σχήμα Π ή γωνία. Η διαρρύθμιση πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε η ροή στην κουζίνα να είναι εύκολη.

Το τρίγωνο της κουζίνας είναι μια σχεδιαστική ιδέα που ρυθμίζει τη δραστηριότητα στην κουζίνα τοποθετώντας βασικές ενέργειες σε καθορισμένες περιοχές. Η ιδέα είναι ότι ο μάγειρας πρέπει να μπορεί να κινείται ανεμπόδιστα μεταξύ τριών σημείων – νεροχύτη, ηλεκτρική κουζίνα / φούρνο και ψυγείου – και ότι οι αποστάσεις μεταξύ αυτών των σημείων δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντά.

Έπιπλα κουζίνας σε ανοιχτά χρώματα

Η επιλογή των αποχρώσεων που θα κάνετε στα έπιπλα κουζίνας είναι ένας από τους παράγοντες που θα δώσουν την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Για να μεγεθύνετε μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ανοιχτά και δροσερά χρώματα, επειδή είναι τα πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την οπτική ψευδαίσθηση. Ο εγκέφαλός μας συνδέει το γαλάζιο και το πράσινο με τον ουρανό, τον ωκεανό ή οποιοδήποτε άλλο ήσυχο και ανοιχτό φυσικό χώρο. Αποφύγετε λοιπόν τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί ή το πράσινο, επειδή τείνουν να συρρικνώνονται και να ταιριάζουν καλύτερα σε δωμάτια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Μεγάλα πλακάκια δαπέδου

Η βασική ιδέα είναι ότι όσο μικρότερα είναι τα πλακάκια, τόσο περισσότεροι είναι οι αρμοί. Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους  έχουν λιγότερους αρμούς και δημιουργούν δάπεδα ενιαίας επιφάνειας, δημιουργώντας την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

Μπορείτε να επιλέξετε τα πλακάκια τοίχου και τα πλακάκια δαπέδου σε φυσικές και απαλές αποχρώσεις  όπως λευκό, μπεζ ή παστέλ χρώματα. Για ένα καθαρό και φωτεινό αποτέλεσμα σε μια κουζίνα με ευρύχωρη αίσθηση αποφύγετε τα σκούρα χρώματα.

Πάγκος με αποθηκευτικό χώρο

Ο πάγκος κουζίνας θα σας χρησιμεύσει τόσο ως πάγκος εργασίας και προετοιμασίας του φαγητού όσο και ως τραπέζι για το δείπνο, πάσο πρωινού ή χώρος αποθήκευσης. Το τρικ στις μικρές κουζίνες είναι να χρησιμοποιείτε πολυχρηστικά έπιπλα, ώστε να μην βαρύνετε τον χώρο με πολλά διαφορετικά έπιπλα.

Ανακαλύψτε έπιπλα κουζίνας και πλακάκια δαπέδου της Biente από επώνυμους γερμανικούς και ιταλικούς οίκους.

Έπιπλα κουζίνας: Ιδέες για μια μικρή κουζίνα
Share
Επικοινωνία

Gallery

Διαβάστε περισσότερα

22.02.2024

Αναβαθμίστε τον γαστρονομικό σας χώρο: μοντέρνες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας

17.02.2024

4 μοναδικές συλλογές concept με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

08.02.2024

Μεγιστοποίηση μικρών χώρων κουζίνας: Συμβουλές για το σχεδιασμό μιας συμπαγούς κουζίνας με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

14.09.2022

Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

14.09.2022

Έπιπλα κουζίνας υψηλής αισθητικής. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Συμβουλευτείτε το design team της Biente.

Επικοινωνία