Επιλέγοντας τα σωστά πλακάκια για μία εντυπωσιακή κουζίνα

Back
12.04.2021

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορεί αναλόγως το ύφος να φιλοξενήσει πλακάκια σε διαφορετικά στυλ που θα βελτιώσουν και θα ολοκληρώσουν την κουζίνα. Όταν επιλέγουμε τα πλακάκια που θα τοποθετήσουμε, πρέπει να σκεφτούμε μια σειρά πραγμάτων ώστε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα αισθητικής αλλά και πρακτικότητας που έχουν αυτά να προσφέρουν.

Ενδεχομένως τα πλακάκια δαπέδου να μην είναι ίδια με τα πλακάκια τοίχου. Το πλακάκι του πατώματος πρέπει να είναι ασφαλές και ίσως το πλακάκι του τοίχου να μην είναι κατάλληλο για αυτό τον σκοπό. Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα επιλέξουμε τα σωστά πλακάκια που θα ενισχύσουν την αισθητική της κουζίνας μας αλλά και την λειτουργικότητά της!

Χώροι τοποθέτησης

Τα πλακάκια κουζίνας μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο, στο backsplash της κουζίνας και στο δάπεδο. Επίσης, πλέον συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται πλακάκια και στους πάγκους της κουζίνας. Αυτά προτείνουμε να συνδυαστούν αρμονικά ώστε να δημιουργηθεί ένα αρμονικό και διαχρονικό αποτέλεσμα.

Υλικά κατασκευής

Η λέξη πλακάκι αναφέρεται σε ένα ανθεκτικό υλικό το οποίο μπορεί να καλύψει μεγάλες επιφάνειες. Τα πλακάκια κουζίνας είναι είτε κεραμικά πλακάκια είτε γρανιτοπλακάκια. Τα πλακάκια που θα βρείτε στην επιλεγμένη συλλογή της Biente παράγονται σε κορυφαία ιταλικά και ισπανικά εργοστάσια.

Χαρακτηριστικά αντοχής και ποιότητας

Τα πλακάκια πρέπει να είναι να έχουν χαμηλή υδατο-απορροφητικότητα, και να έχουν αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις αναλόγως με το αν θα τοποθετηθούν στον τοίχο ή το δάπεδο. Στη συλλογή πλακιδίων της Biente θα βρείτε αποκλειστικά πλακάκια Α’ διαλογής και παράγονται στην Ιταλία ή την Ισπανία.

Ελευθερία αισθητικής

Η τεχνογνωσία στα πλακάκια κουζίνας έχει εξελιχθεί τρομερά τα τελευταία χρόνια. Αυτό μας επιτρέπει να διακοσμήσουμε την κουζίνα μας όπως ακριβώς μας αρέσει, σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο, χωρίς να χρειαστεί να χάσουμε από τη λειτουργικότητά της. Τα πλακάκια άριστης ποιότητας εντυπωσιάζουν και έχουν διάρκεια στον χρόνο.

Ανακαλύψτε ενδιαφέρουσες προτάσεις, σχέδια, μοτίβα, υφές, υλικά αλλά και ιδέες τοποθέτησής σύμφωνα με τις ανάγκες σας στα showroom της Biente.

Επιλέγοντας τα σωστά πλακάκια για μία εντυπωσιακή κουζίνα
Share
Επικοινωνία

Gallery

Διαβάστε περισσότερα

22.02.2024

Αναβαθμίστε τον γαστρονομικό σας χώρο: μοντέρνες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας

17.02.2024

4 μοναδικές συλλογές concept με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

08.02.2024

Μεγιστοποίηση μικρών χώρων κουζίνας: Συμβουλές για το σχεδιασμό μιας συμπαγούς κουζίνας με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

14.09.2022

Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

14.09.2022

Έπιπλα κουζίνας υψηλής αισθητικής. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Συμβουλευτείτε το design team της Biente.

Επικοινωνία