Χαρακτηριστικά για έπιπλα κουζίνας που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου

Back
14.09.2022

Η απόφαση για αναβάθμιση των επίπλων κουζίνας σε μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών μπορεί να είναι τρομακτική: δεδομένου ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Με στόχο να επενδύσετε, σε έναν χώρο λειτουργικό και κοινόχρηστο, κάθε ερμάριο και συσκευή πρέπει να εξυπηρετεί και τις δύο αυτές λειτουργίες. Και αφού κάθε οικογένεια είναι διαφορετική, η τέλεια κουζίνα θα διαφέρει από σπίτι σε σπίτι.

Όταν φτιάχνουμε μια καινούρια κουζίνα, είναι λογικό να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική της και στο πώς θα αποτυπώσει το στυλ που θέλουμε. Οπωσδήποτε, το να έχουμε μια κουζίνα υψηλής αισθητικής που να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όμως, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι όπως η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα της κουζίνας.

Τα έπιπλα κουζίνας χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση και εκτίθενται σε περισσότερη υγρασία, αλλαγές θερμοκρασίας και βάρος από οποιονδήποτε άλλο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας. Όταν σχεδιάζετε την αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας τελευταίας τεχνολογίας, επιλέγετε υλικά που γνωρίζετε ότι θα διαρκέσουν και θα σας εξοικονομήσουν μελλοντικά προβλήματα και έξοδα.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε μια εταιρεία επίπλων κουζίνας υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, υποστηρίζει τα προϊόντα της με εγγυήσεις και έχει μεγάλη ιστορία στη δημιουργία κομψών, πολυτελών χώρων κουζίνας.

Τα έπιπλα κουζίνας υψηλών προδιαγραφών έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου και να διατηρήσουν την αρχική τους μορφή.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποια από τα κυριότερα αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την έρευνα αγοράς.

Ποιότητα μεντεσέδων και συρταριών

Η ομαλή λειτουργία των μεντεσέδων και των συρταριών είναι απολύτως απαραίτητη καθώς χρησιμοποιείτε καθημερινά τα ερμάρια της κουζίνας σας! Οι οδηγοί των συρταριών πρέπει να είναι βαρέως τύπου για να υποστηρίξουν μεγάλες ποσότητες βάρους: σκεύη, ταψιά και πολλά άλλα υλικά κουζίνας τα οποία δεν είναι ελαφριά.

Επίσης, θέλετε τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας σας να είναι στα σωστά μεγέθη και εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Σε βασικό επίπεδο, τα king-size συρτάρια είναι ιδανικά για μεγαλύτερες συσκευές, όπως μαγειρικά σκεύη, σκεύη φούρνου και ψησίματος.

Καινοτόμες λύσεις όπως η ενσωμάτωση θυρών USB, η ικανότητα αναδιάταξης διαχωριστικών συρταριών και εσωτερικών συρταριών είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Βελτιστοποίηση των αποθηκευτικών χώρων

Θέλετε οι χώροι αποθήκευσης της κουζίνας σας να είναι ανοιχτοί ή κλειστοί; Ίσως να υπερηφανεύεστε για τη συλλογή μπαχαρικών σας ή τα σερβίτσια σας- γιατί να μην την παρουσιάσετε;

Τα ανοιχτά ράφια εξασφαλίζουν τη βέλτιστη χρήση του χώρου αποθήκευσης και παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για την αποθήκευση αντικειμένων διαφορετικών υψών. Με κάποιες βάσεις και σταθεροποιητές σε διαφορετικά πλάτη και βάθη, μπουκάλια ή βάζα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν με ασφάλεια στις πόρτες του ντουλαπιού.

Τα συρτάρια υψηλής χωρητικότητας για ερμάρια βάσεως και κρεμαστά ερμάριας κουζίνας βοηθούν στο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αποθηκευτικό χώρο. Η ευελιξία είναι πολύτιμο χαρακτηριστικό στα έπιπλα κουζίνας.

Υλικά πάγκων εργασίας

Οι πάγκοι είναι ένα σημαντικό συστατικό του στυλ κάθε κουζίνας και οι επιλογές πολλές όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο, κεραμικό, πέτρα και laminate. Φυσικά, κάθε υλικό προσφέρει στην κουζίνα διαφορετικά πλεονεκτήματα, και αυτό που θα επιλέξετε θα διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ίσως ένας πρακτικός πάγκος κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι να δώσει στην κουζίνα σας επαγγελματική αίσθηση.  Ίσως προτιμάτε την ευελιξία που προσφέρεται από μια laminate επιφάνεια, ή τους ζεστούς, φιλόξενους τόνους ενός ξύλου υψηλής ποιότητας.

Τα ξύλα όπως η βελανιδιά, το ξύλο καρυδιάς, ο σφένδαμνος ή το μπαμπού είναι όλα σκληρά ξύλα που, όταν γυαλίζονται και εξευγενίζονται, παρέχουν μια όμορφη επιφάνεια εργασίας. Το κεραμικό, από την άλλη πλευρά, είναι αδιάβροχο στο νερό και ανακυκλώσιμο. Ανακαλύψτε τα υψηλής ποιότητας υλικά των πάγκων κουζίνας που προσφέρουμε στα showrooms της Biente.

Tο πάχος του πάγκου σας έχει επίσης σημασία. Οπτικά, ένας λεπτός πάγκος είναι ανάλαφρος. ΄Ενας παχύτερος, ίσως με μεταλλική άκρη, δίνει μια πολύ διαφορετική εμφάνιση, ενώ ένας με ανάγλυφη  επιφάνεια έχει πιο φυσική εμφάνιση προσδίδοντας ρουστίκ αίσθηση.

Σχέση ποιότητας – τιμής

Οι τιμές των ντουλαπιών κουζίνας υψηλής ποιότητας μπορεί να φαίνονται μερικές φορές τρομακτικές, αλλά αργότερα εξοικονομείτε πολύ κόπο και πονοκεφάλους. Το νόημα ενός υπέροχου επίπλου κουζίνας είναι ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε πώς λειτουργεί. Ο χώρος αποθήκευσης είναι διατεταγμένος έτσι ώστε να μπορείτε να χωράτε εύκολα όλα τα υλικά και τα αντικείμενα σας.

Ο εξατομικευμένος σχεδιασμός και η αριστεία στην αναδιαμόρφωση της κουζίνας, σας επιτρέπει να ικανοποιείτε κάθε μία από τις ανάγκες σας και βελτιστοποιεί την εμπειρία στον χώρο της κουζίνας για έναν πραγματικά ομαλό τρόπο ζωής. Η μεγάλη γκάμα από έπιπλα κουζίνας και σχεδιασμού υψηλής τεχνολογίας επιτρέπει την ευελιξία και την ατομικότητα, χωρίς να υπονομεύουμε ποτέ την ποιότητα ή το στυλ.

Πάρτε λοιπόν ένα σημειωματάριο, αρχίστε να γράφετε τις ιδέες και τις προτιμήσεις σας και επικοινωνήστε με έναν από τους εεξιδεικευμένους interior designers κουζίνας σήμερα για να ξεκινήσετε!

Τα έπιπλα κουζίνας της Biente προέρχονται από επώνυμους και καταξιωμένους γερμανικούς και ιταλικούς οίκους.

Χαρακτηριστικά για έπιπλα κουζίνας που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου
Share
Επικοινωνία

Gallery

Διαβάστε περισσότερα

22.02.2024

Αναβαθμίστε τον γαστρονομικό σας χώρο: μοντέρνες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας

17.02.2024

4 μοναδικές συλλογές concept με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

08.02.2024

Μεγιστοποίηση μικρών χώρων κουζίνας: Συμβουλές για το σχεδιασμό μιας συμπαγούς κουζίνας με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

14.09.2022

Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

14.09.2022

Έπιπλα κουζίνας υψηλής αισθητικής. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Συμβουλευτείτε το design team της Biente.

Επικοινωνία