Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

Back
14.09.2022

Η κουζίνα είθισται να είναι το κέντρο του κάθε σπιτιού, όπως και το κέντρο όλων τον δραστηριοτήτων. Περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα, και όχι μόνο για να μαγειρέψουμε, αλλά και για να μελετήσουμε, να δημιουργήσουμε, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Γι’ αυτό, το να ανακαινίσουμε την κουζίνα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι μόνο το κόστος που σκεφτόμαστε, αλλά και η γενικότερη ταλαιπωρία.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους αποφασίζει κανείς να ανακαινίσει μια κουζίνα. Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση της κουζίνας μας.

Αξία

Πολλοί ιδιοκτήτες ανακαινίζουν την κουζίνα τους για να ανέβει η αξία του ακινήτου τους. Μια νέα, σύγχρονη και κομψή κουζίνα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών, σε αντίθεση με μια παλιά, καταπονημένη κουζίνα. Εκτός από την όμορφη αίσθηση που δίνει η εικόνα μιας προσεγμένης κουζίνας, η ανακαίνισή της προσθέτει αξία και στο βιοτικό επίπεδο των ενοίκων.

Εκμοντερνισμός

Μπορεί να είναι πίσω στη μόδα οι ρετρό πινελιές, αλλά σίγουρα όχι οι παλιές τεχνολογίες στην κουζίνα. Με μια ανακαίνιση μπορεί να εκσυγχρονιστεί η κουζίνα τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Κι αν υπάρχουν λάτρεις της vintage λογικής, στη Biente μπορούν να βρουν τα κατάλληλα μοντέλα επίπλων κουζίνας καθώς και πλακάκια που θα αναπαράγουν την επιθυμητή αίσθηση με όλα τα οφέλη των μοντέρνων υλικών.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ βασικό κίνητρο για την ανακαίνιση της κουζίνας. Οι LED φωτισμοί, η σωστή διαρρύθμιση του χώρου για τη βέλτιστη χρήση αποθηκευτικών χώρων και την σωστή λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, τα νέα υδραυλικά (π.χ. βρύσες χαμηλής ροής), οι ηλεκτρικές συσκευές με υψηλή ενεργειακή απόδοση και ο σχεδιασμός για σωστό εξαερισμό του χώρου είναι κάποιοι από τους τρόπους που μπορεί κανείς να εξοικονομήσει ενέργεια με την ανακαίνιση της κουζίνας.

Τρόπος ζωής

Η κινητήριος δύναμη για την ανακαίνιση μιας κουζίνας είναι αρχικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Η κουζίνα οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν. Οι ανάγκες κάθε σπιτιού θα είναι διαφορετικές αναλόγως των αριθμό των ανθρώπων που το κατοικούν καθώς και τον τρόπο ζωής τους. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων  τόσο αλλάζουν και οι ανάγκες καθιστικού χώρου,  χωρητικότητας του πάγκου, επιλογές σε φούρνους και εστίες, μέγεθος ψυγείο και χώρων αποθήκευσης.

Φθορά

Υπάρχει πιθανότητα να θέλει κανείς να προχωρήσει σε ανακαίνιση της κουζίνας λόγω φθοράς. Τα σπασμένα πλακάκια, οι καταπονημένοι πάγκοι και τα ταλαιπωρημένα ερμάρια είναι κάποιες από τις αιτίες που ο χώρος της κουζίνας δεν αποτελεί χώρο έμπνευσης και συνάντησης.

Γαστρονομία

Για όσους αγαπούν την υψηλή γαστρονομία, μια παλιά κουζίνα είναι ένα τεράστιο εμπόδιο. Τόσο σαν έμπνευση, όσο και πρακτικά. Για να μαγειρέψει κανείς νόστιμα πιάτα και να αγγίξει την τελειότητα της γαστρονομίας, χρειάζεται να έχει έναν χώρο για να μπορεί να δουλέψει άνετα και να δημιουργήσει με όρεξη. Ένας σεφ γνωρίζει πολύ καλά πως η διάταξη του χώρου, τα υλικά, ο φωτισμός, αλλά και οι συσκευές είναι το άλφα και το ωμέγα στην ομαλή προετοιμασία ενός ποιοτικού γεύματος.

Επισκεφθείτε τη Biente και ανακαλύψτε τα υλικά που σας ταιριάζουν οι interior designers θα δώσουν λύσεις και ιδέες για ένα διαχρονικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Λόγοι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.
Share
Επικοινωνία

Gallery

Διαβάστε περισσότερα

22.02.2024

Αναβαθμίστε τον γαστρονομικό σας χώρο: μοντέρνες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας

17.02.2024

4 μοναδικές συλλογές concept με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

08.02.2024

Μεγιστοποίηση μικρών χώρων κουζίνας: Συμβουλές για το σχεδιασμό μιας συμπαγούς κουζίνας με έπιπλα κουζίνας του οίκου SieMatic.

14.09.2022

Έπιπλα κουζίνας υψηλής αισθητικής. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

14.09.2022

German Design Award 2021 – SieMatic SLX

Συμβουλευτείτε το design team της Biente.

Επικοινωνία