X
biente offer

29.03.2021 || Blog

Οδηγός για να επιλέξετε πλακάκια μπάνιου

Share

Όταν ανακαινίζουμε ένα μπάνιο, διαπιστώνουμε ότι οι επιλογές σε πλακάκια είναι αμέτρητες. Με χιλιάδες πλακάκια σε όλα τα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και υλικά, η επιλογή πλακιδίων για το μπάνιο μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία. 

Tα πλακάκια μπάνιου που επενδύουν το δάπεδο και τον τοίχο, παρέχουν μια εύκολη λύση ως προς τον καθαρισμό καθώς και μια υγιεινή επιφάνεια με μεγάλη διάρκεια ζωής. Ταυτόχρονα με τα πλακάκια μπάνιου μπορείτε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα ή και να εκφράσετε την προσωπικότητά σας.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, για να επιλέξετε πλακάκια μπάνιου για ένα λειτουργικό και ανθεκτικό μπάνιο απέναντι στην καθημερινή χρήση.

 

Υλικά κατασκευής και κατηγορία διαλογής

Τα γρανιτοπλακάκια ή gres porcellanato ονομάζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο διότι παρουσιάζουν τεχνικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της πορσελάνης. Αποτελούνται από άργιλο σε συνδυασμό με άλλες ουσίες οι οποίες μορφοποιούνται σε ειδικές πρέσες και κατόπιν ψήνονται σε ειδικά διαμορφωμένους κλίβανους σε θερμοκρασία μεταξύ 1150-1250⁰C. Τέλος, τα γρανιτοπλακάκια περνάνε από ποιοτικό έλεγχο και κατηγοριοποιούνται σε διαλογές βάσει των ελαττωμάτων, το διαμέτρημα και τον τόνο. Τα γρανιτοπλακάκια θεωρούνται υψηλής αντοχής και χαμηλής απορροφητικότητας, μπορούν να τοποθετηθούν σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση, μονώνουν τον χώρο από την υγρασία και είναι μια απόλυτα υγιεινή λύση επένδυσης.

Στην επιλεγμένη συλλογή μας, θα βρείτε πλακάκια πρώτης διαλογής, τα οποία δεν έχουν χαρακιές, στίγματα, χτυπημένες γωνίες, διαφορετικό μήκος, ανομοιογενής επιφάνεια και διαφορά στις αποχρώσεις.

 

Επιλογή Ύφους

Το στυλ μπάνιου που θέλετε να ακολουθήσετε θα καθορίσει τον τύπο των πλακιδίων που πρέπει να αγοράσετε. Σκεφτείτε το συνολικό στυλ του σπιτιού σας και πώς το μπάνιο σας θα το συμπληρώσει. Πλακάκια με ρεαλιστικά μοτίβα και αποχρώσεις σε απομίμηση μαρμάρου, πέτρας, τσιμέντου και ξύλου είναι πλέον διαθέσιμα με τη εγγύηση ποιότητας ιταλικών και ισπανικών εργοστασίων. Στη συνέχεια, προσδιορίστε το καλύτερο προϊόν όσον αφορά την ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα και την υγιεινή προσφέροντας παράλληλα την κατάλληλη γκάμα χρωμάτων για να ερμηνεύσετε την αισθητική που επιθυμείτε.

 

Διαστάσεις

Τα πλακάκια μεγάλων και XL large διαστάσεων θα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος από ότι είναι. Πρόκειται για μια ιδανική λύση για μικρά μπάνια επίσης. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα τους είναι ότι συντηρούνται πιο εύκολα σε σύγκριση με τα πλακάκια μικρότερων διαστάσεων και προσδίδουν μοντέρνο και minimal χαρακτήρα στο μπάνιο. Από την άλλη μεριά, τα πλακάκια σε μικρές διαστάσεις αποτελούν μια πιο ευέλικτη λύση ως προς την τοποθέτηση, δημιουργούν πιο cozy και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, τα πλακάκια μικρών διαστάσεων σχετίζονται με μπάνια μωσαϊκού και art deco τύπου παρέχοντας διάφορες λύσεις με ποικιλία μοτίβων και αποχρώσεων.

 

Συνδυασμός πλακιδίων

Υπάρχουν πολλά όμορφα πλακάκια εκεί έξω και ένα μπάνιο είναι το ιδανικό μέρος για να αναδείξετε μέρος της προσωπικότητά σας και να «διακινδυνεύσετε» με ένα διασκεδαστικό χρώμα ή μοτίβο στα πλακάκια σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνετε. Για ένα διαχρονικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το μπάνιο δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα ιδιαίτερο πλακάκι το οποίο θα συμπληρώνεται και θα αναδεικνύεται από άλλο ένα ή ίσως δύο ακόμη πλακάκια. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι απαραίτητο, το ιδιαίτερο πλακάκια, να ανταγωνίζεται τα άλλα στοιχεία του δωματίου και ο χώρος του μπάνιου θα διατηρήσει το χαρακτήρα που πρέπει να έχει ένας χώρος χαλάρωσης.

 

Ντουζιέρα vs μπανιέρα

Όσοι αναδιαμορφώνουν ή κατασκευάζουν ένα νέο μπάνιο μένουν πολύ στο δίλημμα ντουζιέρα vs μπανιέρα. Και τα δύο στυλ έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Για να μπορέσετε να καταλήξετε στη ιδανική απόφαση για τη δική σας περίπτωση σκεφτείτε πόσα τετραγωνικά είναι το μπάνιο σας, ποιος θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μπάνιο καθώς και ποιο είναι το συνολικό budget της ανακαίνισης.

 

Ανακαλύψτε την επιλεγμένη γκάμα της Biente σε είδη υγιεινής, μπαταρίες μπάνιου, πλακάκια μπάνιου και αξεσουάρ.

 

/

επεξεργασία στοιχείων

Παρακαλώ εισάγετε τον τωρινό κωδικό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ίδιο password και στα δύο πεδία.
Το password σας άλλαξε επιτυχώς.
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο email.
Αυτός ο χρήστης υπάρχει ήδη.
Παρακαλώ εισάγετε το ίδιο password και στα δύο πεδία.
Λυπούμαστε, αυτή την στιγμή υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.
Αυτό το mail υπάρχει ήδη.
Παρακαλώ ελέγξτε το email σας για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας.
Παρακαλώ εισάγετε το password σας.
Δεν βρέθηκε χρήστης με αυτά τα στοιχεία.
ξεχασες τον κωδικο σου;

Reset your password

Type your email address below and we 'll send you an email with instructions on how to create a new password

Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο email.
Λυπούμαστε, αυτή την στιγμή υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.
Παρακαλώ ελέγξτε το email σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για να αλλάξετε το password σας.